“Architectuur is een expressie van waarde”

~ André Snippe

Loop op de Campus Diemen-Zuid en zie jonge mensen die het helemaal naar hun zin hebben. Ga een paar honderd meter verderop, en tref mensen in de nieuwe woonwijk Holland Park. Een andere doelgroep en een heel ander woonproduct, maar ook hier zijn die mensen al vol trots in afwachting van hun nieuwe woning. Dàt tekent de visie van Snippe Projecten ten voeten uit: we maken woningen die voor méér dan 100% aansluiten bij de woonwensen van de doelgroep waar we ons op richten!

ONZE VISIE

Geen project is hetzelfde bij ons. Voor elk project kijken we opnieuw wat de kwaliteiten van de plek zijn en waar woningzoekenden in stad of dorp van het project gelukkig van worden. En we wegen zorgvuldig de belangen van de gemeente en eventuele samenwerkingspartners. Samen met hen willen we optimale kwaliteit bereiken, bijvoorbeeld door de architect te kiezen die perfect bij het project past. Liever wat meer tijd besteden, dan te snel concessies doen aan de kwaliteit.

Vanuit die visie realiseerden we zowel in het verleden als nu projecten die opgepikt werden door de media, respect afdwongen in de vakwereld èn, last but not least, commercieel uiterst succesvol uitpakken. Projecten waar de bewoners trots op zijn en wij zelf natuurlijk ook!

Onze ambitie is om breed in Nederland op deze manier projecten te realiseren. Niet alleen in Amsterdam, maar ook in andere gemeentes , met name de randsteden, zijn wij volop in voorbereiding. Op dit moment werken we aan meer dan 3.000 woningen, dat bouwen we uit tot nog grotere aantallen. Het past bij onze ambitie om spraakmakend te zijn. Door het aantal woningen en projecten, maar ook door de ongekende kwaliteit die we neerzetten.

We verrassen grond- en vastgoedeigenaren

HOE DOEN WE HET?

Wat kenmerkt onze werkwijze? We werken onconventioneel. Bijvoorbeeld door op een andere manier naar nieuwe projecten te kijken. Wij zien kansen in oude gebouwen en complexen. We verrassen grond- en vastgoedeigenaren door met een optimum aan creativiteit nieuwe ontwikkelingsmogelijkheden in kaart te brengen. Snippe Projecten beschikt daarvoor uit een team van creatieve en toegewijde medewerkers. Samen met de opdrachtgever kijken we welke architectuurstijl het beste past. Vaak niet Nederlands, of juist wat klassieker, wij zorgen dat de architect perfect past bij de opgave. Samen met de architect werken we ons plan uit in een verrassend creatief plan in combinatie met een financieel aantrekkelijk resultaat.

Vervolgens gaan we van droom naar daad. Van plan naar werkelijkheid. Dankzij een uitgekiende marketingstrategie vinden we de kopers en huurders voor de woningen en bedrijfsruimten. Tevreden toekomstige bewoners, die zo trots zijn dat ze als ambassadeur voor het project op willen treden. Zo betaalt het streven naar veel kwaliteit in onze plannen zich weer uit!

WAAR KOMEN WE VANDAAN?

Het lijkt een simpel principe: ontwikkel en bouw alleen woningen waar jezelf ook graag wilt wonen. De realiteit in de woningbouw in de afgelopen jaren is een andere. Er is te vaak gekozen voor woningen die goedkoop, snel en slecht afgewerkt gerealiseerd konden worden. De klant had toch weinig te kiezen. Daar plukken we jaren later nog altijd de wrange vruchten van in de vorm van saaie buurten met woningen die nu al niet meer in trek zijn.

André Snippe verbaasde zich daar al meer dan 25 jaar geleden over. Als ondernemer pur sang staan tevreden klanten voor hem voorop, ongeachte in welke sector je werkzaam bent. Zeker voor zulke belangrijke beslissingen als een nieuw huis. Van jongsaf was hij geboeid door binnenhuisarchitectuur, maar de woningbouwsector was nieuw voor hem. Het weerhield hem er niet van om met een flink project te starten: aan de rand van de grachtengordel een appartementencomplex met circa 100 kleine appartementen. Met een voor die tijd ongekend kwaliteitsniveau en zorgvuldige detaillering. De succesvolle verkoop van de appartementen legde het fundament voor het huidige Snippe Projecten.

Van een kleine compacte organisatie is Snippe Projecten nu doorgegroeid naar een grote organisatie die op veel plekken in het land opereert met grote en kleinere projecten. Maar nog altijd hanteert André Snippe zijn stelregel als medewerkers bij hem plannen en projecten presenteren: ‘zou je er zelf ook willen wonen?’ Als er ook maar een spoortje twijfel is, dan is er geen go. Je moet blijven staan voor de ultieme woonkwaliteit van je klanten. Dat was het credo van André Snippe en dat is tegenwoordig het credo voor al zijn medewerkers.