Hyde Park trekt aandacht in vastgoedwereld

Voor Vastgoedjournaal was het breaking nieuws, Het Financiële Dagblad ruimde er een groot deel van de pagina voor in en op de Provada was het het gesprek van de dag. Dinsdag 30 juni presenteerde Snippe Projecten daar samen met IC-Netherlands Hyde Park in Hoofddorp: een nieuwe stadswijk met een hoogstedelijke uitstraling, met winkels, horeca en gemaksvoorzieningen. Direct gelegen aan station Hoofddorp, op loopafstand van het winkelcentrum van Hoofddorp en een prachtig stadspark. Het huidige, wat desolate kantorenpark Beukenhorst-West is over enkele jaren een bruisende wijk met wellicht 6.000 nieuwe bewoners.

André Snippe tekende met Wouter van den Eijnden directeur van IC Netherlands op de Provada een intentieovereenkomst met de wethouders Elzakalai en Steffens – van de Water van Haarlemmermeer. Dat vormt het startschot voor het ontwikkelend van een stedenbouwkundig plan. Dat is in handen van Winy Maas van architectenbureau MVRDV uit Rotterdam.

Beukenhorst-West was enkele tientallen jaren geleden een florerend kantorenpark. Maar inmiddels zijn de kantoren verouderd en niet duurzaam. Veel kantoren kennen ook een flinke leegstand. Hyde Park heeft de afgelopen periode meer dan 100.000 m2 kantoorruimte, verspreid over 15 kantoorgebouwen, aangekocht voor sloop-nieuwbouw. In totaal is er ruimte voor 3.000 tot 4.000 woningen. Hyde Park is straks een aantrekkelijke stadswijk met koop- en huurwoningen voor verschillende doelgroepen. Straten en pleinen worden aantrekkelijk ingericht, zodat het goed aansluit bij de kwaliteit van de architectuur van de nieuwe woongebouwen. Vanaf het station komt er een veilige en aangename route naar het centrum van Hoofddorp.

Internationaal befaamd

Snippe Projecten is één van de initiatiefnemers van Hyde Park. Zij realiseerden al het zeer succesvolle Holland Park in Diemen Zuid en Campus Diemen Zuid, waar een verloederde kantorenwijk plaatsmaakte voor meer dan 3.000 woningen. ‘Hyde Park wordt grootstedelijker met een internationale uitstraling’, zo vertelt André Snippe. ‘Dat past bij deze plek met de enorme dynamiek van zowel Schiphol als de Zuidas. Daarom hebben we ook een internationaal befaamde stedenbouwkundige als Winy Maas van MVRDV aangetrokken.’

IC Netherlands is de andere partner in Hyde Park. Zij zal naast de ontwikkeling ook 700 betaalbare huurwoningen afnemen. Wouter van den Eijnden is algemeen directeur van IC Netherlands: ‘Wij hebben al verschillende projecten met betaalbare huur gerealiseerd, vooral voor studenten en young professionals. Little Manhattan bij Station Lelylaan in Amsterdam bijvoorbeeld. In Hyde Park gaan we vooral young professionals huisvesten die bijvoorbeeld werken op Schiphol of de Zuidas.’ In de gemeente Haarlemmermeer is een groot tekort aan middeldure huurwoningen. Naast IC Netherlands is er ook ruimte voor andere beleggers in Hyde Park.

Nog dit jaar starten de sloopwerkzaamheden van de eerste kantoren. Ook de verkoop gaat dit jaar van start. In de loop van 2018 vindt naar verwachting de start bouw plaats. Als alles voorspoedig verloopt, heeft Hyde Park eind 2019 haar eerste bewoners.

« Terug naar overzicht